ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu FCBAI Bakery 2017 Fuarı'nda

17.02.2017


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu(UTG), buğday unu ihracatında Türkiye’nin önemli pazarlarından biri olan Filipinler’de UTG’nin ortak tanıtım faaliyetleri yürüttüğü ve aynı zamanda üyesi olduğu Filipino-Chinese Bakery Association, Inc. (Filipinli-Çinli Fırıncılar Birliği) tarafından 9.’su düzenlenen ve  bu yıl ikinci defa katıldığı “FCBAI Bakery 2017 Fuarı”nda ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Filipinler’in Manila kentinde 17-19 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen, iki yılda bir düzenlenen ve  bu yıl 9.’su organize edilen  The 9th Exhibition on Bakery, Confectionery and Foodservice Equipment and Supplies 2017 Fuarı’na Filipinler başta olmak üzere Türkiye ve yanı sıra ABD, Belçika, Çin, İtalya, Japonya, Malezya, Singapur, Tayvan, Vietnam gibi çok sayıda ülkeden un ithalatı, fırıncılık, şekerleme sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda firma katılımı oldu.

 

Filipinler’in fırıncılık sektöründeki en önemli fuarı olma niteliği taşıyan FCBAI Bakery Fair 2017’ye, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, Tanıtım Grubu iştigal alanında ürün ihracatı gerçekleştiren ve UTG tarafından ücretsiz stand alanı tahsis edilen 4 buğday unu ve 1 maya/kabartma tozu ihracatçısı firma ile birlikte katılım gerçekleştirdi. Ayrıca, un katkı maddeleri ve kalite kontrol cihazları ihracatı yapan Bastak Instruments firması ile bitkisel yağlar, margarin, makarna ve hazır çorbalar ihracatı yapan Marsa Yağ San. ve Tic. A.Ş. firması da fuara bireysel katılım yaptı.

 

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren İngilizce yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince Tanıtım Grubu’nun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı.

 

Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca UTG’nin standında Şef Aşçı Emin Aydemir tarafından kurabiye, börek, poğaça, vb. unlu mamul ürünleri hazırlanarak ziyaretçilere ikram edildi ve şov yapıldı.

 

Fuarın ilk günü olan 17 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ başkanlığındaki UTG Heyeti ile birlikte T.C. Manila Büyükelçisi Sayın Esra CANKORUR ve T.C. Manila Ticaret Müşaviri Sayın Halil ÖZTÜRK de katılım gösterdi.

 

Fuarla eşzamanlı olarak 18 Şubat 2017 tarihinde UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ, UTG Başkan Yrd. Nurettin DEMİRPOLAT, UTG Üyeleri Adnan HEKİMOĞLU, Avşin KAŞIKÇI ve Orhan İLHAN, T.C. Manila Büyükelçisi Esra CANKORUR’u makamında ziyaret etti.

 

19 Şubat 2017 tarihinde de UTG’nin Filipinler’de pilot uygulamasına başlayacağı “kalite sertifikasyon sistemi” projesi bileşenlerinden olan Filipinli ithalatçılar ile fuar katılımcısı UTG üyesi firmalar ile bir akşam yemeğinde biraraya gelindi. T.C. Manila Ticaret Müşaviri Halil ÖZTÜRK’ün de katıldığı yemekte kalite sertifikasyon sistemine ilişkin kimi hususlar üzerine değerlendirilmeler yapıldı.

 

Diğer taraftan fuarın ilk günü, UTG standını ziyaret eden Malezya, Singapur ve Tayvan fırıncılar birlikleri ile görüşmeler yapılarak bahse konu ülkelerde kalite sertifikasyon sistemi projesi ile uyumlu olarak yürütülebilecek çalışmalar kapsamında fikir alışverişinde bulunuldu.

TÜM HABERLER